Zakwaterowanie

Regiony

Baza wiedzy

Restauracje we Francji

Metislogic sp. z o.o. sp. k.
ul. Sienkiewicza 63 / 2
90-009 Lodz, Polska
NIP 8971817185

Serwis
We Francji mamy do czynienia z różnego rodzaju restauracjami: małymi, kameralnymi oraz większymi, równie sympatycznymi, z renomą. Możemy również zjeść w "brasseries", "auberges" (oberżach), herbaciarniach. W restauracjach woda w karafce oraz pieczywo zawsze są zawarte w cenie posiłku, podobnie jak obsługa kelnera (pomimo to mile widziane są napiwki). Obiad podaje się we Francji przeważnie w godzinach 12.00-14.30, a kolację 19.00-22.30. Poza tymi godzinami kucharze odpoczywają, a kuchnie są zamknięte, jeśli więc nawet restauracja pozostaje otwarta, serwuje wyłącznie napoje lub - w najlepszym wypadku kanapki i drobne sałatki. Duże "brasseries" i restauracje przy dworcach otwarte są z reguły bez przerwy. W dużych miastach sklepy z pieczywem otwarte są aż do północy. O Jednakże w miejscowościach turystycznych większość lokali umieszcza na witrynach napis "restoration continue de 12.00-24.00", co znaczy, że zgłodniały znajdzie tam posiłek między południem a północą.

0 osób oceniło ten artykuł
osoby lubią ten artykuł

ten artykuł nie ma jeszcze żadnych ocen
Oceń ten artykuł

Opinie (0)

To miejsce nie ma jeszcze żadnych komentarzy
Napisz opinię

Ostatnio odwiedzone

0.1039 s